Om Snösvansens

Välkommen till Snösvansens hemsida!

Jag som driver denna kattuppfödningen heter Elina Byström och jag och min sambo bor i ett hus i Svenljunga kommun i Västra Götaland. Presentation om katterna finns HÄR.

Jag är uppfödd i Borås och jag har alltid haft ett stort intresse för djur sedan jag var liten och har nästan alltid haft något typ av djur hemma, allt från små gerbiler till hästar. Min första egna katt köpte jag dock så fort jag flyttade hemifrån men hon finns tyvärr inte vid liv längre.

Min första raskatt köpte jag sommaren 2016 då jag hade fått upp ett intresse för rasen ragdoll och ville börja med en mindre uppfödning då jag nu hade lärt mig väldigt mycket om uppfödning genom min arbetsplats. Som uppfödare är jag väldigt mån om mina kattungeköpare och hjälper mycket gärna till vid frågor och funderingar. Jag tycker att det är viktigt att du som kattungeköpare ska kunna få komma hem till mig och träffa både mig och djuren för att kunna få en uppfattning om hur kattungarna växer upp.

Mitt mål som uppfödare är att avla fram familjemedlemmar med mycket bra temperament samtidigt som dom också ska vara rastypiska i utseendet och ska även kunna fortsätta i avel och utställning. Jag begränsar mig inte efter färg utan hos mig kan alla möjliga färger och mönster finnas! Läs gärna under ”Kullar” när nästa planeras eller om det finns kattungar i dagsläget.

Jag har tillstånd ifrån Länsstyrelsen att i större omfattning föda upp och sälja katter från egen uppfödning.

Jag är medlem i Föreningen Ädelkatten som tillhör SVERAK.